Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: πŸ’¦ 543 zwembaden en accessoires in 🏬 8 webshops

Zwembadpomp en zwembadfilter

Met een zwembadpomp kunt u water uit uw zwembad wegpompen, bijvoorbeeld om het naar een zwembadfilter te krijgen. Ook is een zwembadpomp geschikt voor het verlagen van het waterpeil. Dit kan van pas komen wanneer het zwembadwater na een fikse regenbui tot bijna over de rand komt. Ook voor het volledig leegpompen van uw zwembad is een zwembadpomp geschikt. De zwembadpompen uit ons assortiment beschikken over een hoog vermogen en worden geleverd inclusief de benodigde slangkoppelstukken.

Een zwembadpomp voor het verpompen van zwembadwater

Houd uw badwater schoon met een zwembadfilter

Een zwembadfilter is bedoeld voor het verwijderen van kleine vuildeeltjes uit het zwembadwater. Het is belangrijk uw zwembad regelmatig vuilvrij te maken, omdat anders allerlei micro-organismen in het water kunnen ontkiemen. U moet daarom hoe dan ook een zwembadfilter gebruiken en het water voortdurend blijven filteren. De zwembadfilters van Ubbink die wij aanbieden, beschikken over een hoge doorstroomcapaciteit en worden geleverd inclusief manometer, waar de druk op af te lezen is.

De werking van een zandfilter

De eerste filtering van zwembadwater vindt plaats in de skimmer, die zich meestal net onder de zwembadrand bevindt. Een skimmer zorgt ervoor dat de grootste vuildeeltjes uit het water gehaald worden, zoals bladeren en andere grote stukken vuil. Hierna brengt de zwembadpomp het water naar de klep van het zwembadfilter. Het water wordt dan verpompt naar de bak van het zandfilter. Onderin dit filter zit een grote hoeveelheid zand, waar het water onder druk doorheen spoelt. Dit proces ontdoet het water grotendeels van de wat kleinere vuildeeltjes. Denk aan insecten en zaden. Nadat het water door het zandfilter is geweest, wordt het teruggestuwd naar het zwembad. Denk er bij het plaatsen van uw zwembadfilterinstallatie om dat het punt van elektrische aansluiting zich op meer dan 3,5 meter van het zwembad bevindt.

πŸ’¦ Zwembad Expert
Logo