Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: πŸ’¦ 543 zwembaden en accessoires in 🏬 8 webshops

Opblaasbare hottub

Een opblaasbare spa of is niet alleen geschikt voor buiten, maar u kunt de opblaasbare hottub ook gerust binnen opblazen om zo in de winter, of wanneer het slechter weer is, genieten van een rustgevende massage. Het enige waar wel op moet worden gelet is dat de ondergrond stevig genoeg is om het gewicht van al het water te houden.

Opblaasbare spa of opblaasbare hottub: ook voor binnen!

Opblaasbare spa of opblaasbare hottub: dat is heerlijk genieten!

Met een opblaasbare spa, wat ook wel een opblaasbare hottub wordt genoemd, kunt u heerlijk tot rust komen. Opblaasbare spa’s zijn enorm populair aan het worden. Dat is ook logisch, want ze zijn gemakkelijk op te zetten en kunnen snel in gebruik worden genomen. Opblaasbare spa’s of hottub’s zijn er in verschillende vormen en maten. Zo zijn er opblaasbare hottub’s voor 2-4 personen, maar er zijn ook formaten beschikbaar voor wel 6 personen. Opblaasbare spa’s zijn binnen een halfuurtje op te zetten.

Een opblaasbare spa of hottub – is dat niet moeilijk opzetten en onderhouden?

Deze vraag begrijpen wij goed en we gaan u zo goed mogelijk proberen te adviseren, zodat u zoveel mogelijk plezier heeft van uw opblaasbare spa. Want iedereen houdt er van om te ontspannen in heerlijk, warm en bubbelend water. Wellicht heeft u wel eens gekeken voor een traditionele hottub of spa, maar bent u erachter gekomen dat deze allereerst prijzig zijn en daarnaast veel onderhoud moeten hebben. Wij kunnen u zeggen: een opblaasbare spa hoeft niet duur te zijn en heeft een stuk minder onderhoud nodig dan een traditionele hottub. Ook zijn de opblaasbare hottub’s een stuk makkelijker op te slaan wanneer u de spa een tijdje niet gaat gebruiken. Is een opblaasbare spa of hottub moeilijk om te onderhouden en op te zetten? Nee, absoluut niet!

Waar plaats ik mijn opblaasbare hottub of opblaasbare spa?

Bij het plaatsen van uw opblaasbare spa kunt u rekening houden met verschillende factoren. Allereerst heeft het filter stroom nodig. Er moet dus in de buurt een contactpunt zijn voor een stekker. Omdat het ook leuk is om ’s avonds in de opblaasbare hottub of spa te zitten, is het ook een goed idee om de spa in de buurt van een lamp neer te zetten. Ook kan het plaatsen van de opblaasbare spa onder een afdak problemen voorkomen die betrekking hebben tot vervuiling van bladeren etcetera.

Het schoonhouden van de opblaasbare spa

Een spa is er uiteraard voor uw plezier. En dat plezier begint met zuiver water. Hieronder staat informatie en een aantal tips om het water in uw hottub zo schoon mogelijk te houden. Het schoonhouden van het water in uw hottub of opblaasbare spa hoeft helemaal niet lastig te zijn!

Wat kunt u zoal zelf doen?

Ten eerste is het het beste wanneer u uw bad vult met schoon leidingwater. Daarnaast is een watercirculatiesysteem en een goed werkende filterinstallatie natuurlijk erg belangrijk. Dit zorgt ervoor dat de basis al goed is. Wat uiteraard ook helpt, is het afval wat in de spa is gevallen uit het water halen, voordat u de boel afdekt. Ook is het reinigen van de bodem met een bodemreiniger geen overbodigheid. Echter komt bij gezond zwemwater nog wat meer kijken. Hieronder ziet u een overzicht wat er zoal nog meer goed is voor het zwemwater in uw opblaasbare spa.

Wanneer heb ik gezond zwemwater in mijn opblaasbare hottub?

Balans is het keyword in het antwoord op die vraag. Voor het vinden van de balans moet enig meetwerk worden verricht. Zoals de pH-waarde, de temperatuur, de calciumhardheid en de alkaliteit. Aan de hand van metingen kent u deze factoren een aantal punten doen, zoals te zien is in de tabel. Komt de uitkomst exact uit op 12,1 punten, dan is het water perfect in balans. Zorg ervoor dat het water zo dicht mogelijk dit getal benadert.

pHTemperatuurAlkaliteit p.p.m.Calciumhardheid p.p.m./ΒΊdH
6,8 = 6,820ΒΊC = 0,5050 = 1,750/ 2,7 = 1,30
6,9 = 6,922ΒΊC = 0,5575 = 1,9100/5,5 = 1,6
7,0 = 7,024ΒΊC = 0,60100 = 2,050/8,1 = 1,8
7,1 = 7,126ΒΊC = 0,65125 = 2,1200/10,8 = 1,90
7,2 = 7,228ΒΊC = 0,70150 = 2,2250/13,5 = 2,00
7,3 = 7,330ΒΊC = 0,73175 = 2,25300/16,2 = 2,1
7,4 = 7,432ΒΊC = 0,76200 = 2,30350/18,9 = 2,15
7,5 = 7,534ΒΊC = 0,80
7,6 = 7,636ΒΊC = 0,82
38ΒΊC = 0,85

Een voorbeeld bij deze tabel is: u heeft een opblaasbare spa, die een pH-waarde heeft van 7,2. De temperatuur is momenteel 28ΒΊC, de alkaliteit is 150 p.p.m. en de calciumhardheid is 250 p.p.m.
Bij elkaar opgeteld is dat dus: 7,2 + 0,7 + 2,2 + 2,0 = 12,0

Een opblaasbare spa in gebruik nemen, hoe werkt dat?

1. Allereerst blaast u uw spa op. Bij bijna alle spa’s kan dit door de pomp aan te sluiten, die de spa vult.
2. Daarna vult u de opblaasbare hottub met leidingwater. Een gemiddelde opblaasbare spa heeft een capaciteit van ongeveer 750 – 850 liter, wat betekent dat dit 1 tot 1,5 uur kan duren, voordat de opblaasbare spa volledig is gevuld met water.
3. Meet de pH-waarde van het water en stel deze zo nodig bij. Om het chloor, wat later wordt toegevoegd, optimaal zijn werk te laten doen dient de waarde te liggen tussen 7,2 en 7,6.
4. Begin met een shock-behandeling . Hieronder wordt verstaan dat er een extra hoge dosering (3x normaal) wordt toegevoegd aan het zwemwater van de opblaasbare hottub. Let op: het moet snel oplossend chloor zijn.
5. Controleer regelmatig de pH-waarde en het chloorgehalte. Voor onderhoud kunt u eventueel gebruik maken van chloortabletten in drijvers. Deze lossen langzaam op.
6. Doseer wekelijks anti-alg.

Ik heb mijn opblaasbare hottub een lange tijd niet gebruikt, wat nu?

Controleer altijd eerst het water van uw opblaasbare hottub. U kunt dat doen doormiddel van het testen van de bovenstaande waardes. Vervang ieder jaar de testset, omdat ze na een jaar minder betrouwbaar zijn. Een andere optie is om het hele bad leeg te pompen en er nieuw water in te laten lopen. Maak ook de filterinstallatie schoon. Vervang tijdig ook een nieuwe filtercartidge.

Ik ga mijn opblaasbare hottub een lange tijd niet gebruiken, wat nu?

Allereerst is het goed om de opblaasbare hottub helemaal na te lopen: werkt hij nog zoals hij moet? Zijn er ergens lekkages in het opblaasbare gedeelte? In tegenstelling tot reguliere hottub’s is het enige wat u nu nog hoeft te doen het water er uit te laten lopen en de hottub goed laten drogen, of droogzuigen met een dompelpomp. Daarna vouwt u uw opblaasbare spa netjes op en is hij klaar om een lange tijd niet gebruikt te worden.

πŸ’¦ Zwembad Expert
Logo