Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 💦 543 zwembaden en accessoires in 🏬 8 webshops

Frank’s tip: de beste zwembaden voor jou!

Frank heeft een selectie gemaakt van de verschillende soorten zwembaden. Bij ieder type zijn er weer andere zaken van belang, zoals de opzet, de structuur en de extra mogelijkheden. Per type vind je hier informatie over wat voor bad het is en welk bad Frank specifiek aanbeveelt.

  • Frank’s tip
  • Opblaaszwembad
  • Opzetzwembad
  • Houten zwembad
  • Opblaasbare hottub
  • Op- en inbouwzwembad

Opblaaszwembad

Opblaaszwembaden heb je in alle soorten en maten. Van alle type zwembaden is het opzetten van dit zwembad het meest gemakkelijk. Je hoeft alleen de aangewezen delen te vullen met lucht en het zwembad kan gevuld worden met water. Vanaf opblaaszwembaden met een diameter groter dan twee meter is ook een filterpomp gewenst. Het Intex Easy Set 305 opblaaszwembad is een ideaal zwembad voor velen. Het bad in eenvoudig op te zetten, neemt niet teveel ruimte in de tuin in maar is toch groot genoeg voor urenlang zwemplezier.

  1. Bekijk hier alle opblaaszwembaden

Opzetzwembad

Een opzetzwembad is heel geschikt voor families, omdat het formaat vaak ingesteld is op het gebruik door meerdere personen. Ieder opzetzwembad kan een andere opzetmethode hebben, maar uiteindelijk komt het er altijd op neer dat je een frame in elkaar moet zetten en daar de liner aan bevestigt. De liner bestaat uit de kunststof wanden en bodem van het bad. Dit type bad is erg eenvoudig op te zetten en af te breken. Zo heb je de Intex Prism Frame Rectangular Pool Set 549 snel in elkaar gezet waardoor je ineens een groot zwembad in de tuin hebt staan. De Intex Family Frame Pool 300×200 is zelfs nog sneller opgezet en krijg je al voor een zacht prijsje.

  1. Bekijk hier alle opzetzwembaden

Houten zwembad

Een houten zwembad ziet er prachtig uit in de tuin. Voor houten zwembaden wordt geïmpregneerd hout gebruikt dat bestand is tegen het weer, schimmels en ongedierte. Daardoor kan het bad jarenlang blijven staan. Plaats een houten zwembad op een stabiele, liefst betonnen, ondergrond en dicht bij een wateraansluiting en -afvoer zodat de filterpomp ook geïnstalleerd kan worden. Het Interline Bali Zwembad 1,16m hoog is het ideale houten zwembad waar meteen alle bijbehorende benodigdheden worden geleverd. Zo is het bad meteen klaar voor gebruik.

Opblaasbare hottub

Een hottub is echt bedoeld voor pure ontspanning. Je hebt er geen eindeloze ruimte om in te zwemmen, maar wel allerlei extra onderdelen waardoor je optimaal kunt ontspannen. Zo hebben de meeste opblaasbare hottub’s bubble jets, een temperatuurregelaar die wel tot veertig graden kan
en de mogelijkheid om de verwarming of het filtersysteem aan te zetten. De Intex PureSpa Bubble Massage is zo’n uitgebreide hottub waarin je alles vindt om echt te kunnen ontspannen. Door het stevige materiaal kun je prima op de rand van de hottub zitten als je even wilt afkoelen.

  1. Bekijk hier alle opblaasbare hottub’s

Op- en inbouwzwembad

Een opbouwzwembad is net als een opzetzwembad en houten zwembad prima op te zetten zonder professionele hulp. Een opbouwzwembad is bedoeld om jaren te blijven staan zonder het bad weer af te breken. Bij een opbouwzwembad worden standaard de benodigde onderdelen geleverd, zoals een skimmer en een liner. De Interline Century zwembaden rond zijn bijvoorbeeld structureel heel goed in elkaar te zetten. Het inbouwen van een zwembad is echter wel een hele klus. Je moet dan rekening houden met ruimte, vergunningen en installatie.

💦 Zwembad Expert
Logo